Futaba Industrial vermindert de meettijd met 45% en implementeert digitale transformatie in de hele onderneming met het slimme digitale ecosysteem voor 3D-metrologie van PolyWorks®.

 

Futaba Industrial is een mondiale fabrikant van gestanste auto-onderdelen, opgericht in 1945 en heeft haar hoofdkantoor in Okazaki, Aichi, Japan. Futaba Industrial produceert carrosseriedelen en onderdelen voor uitlaatsystemen, met behulp van persen, voor grote autofabrikanten. Het bedrijf heeft, inclusief dochterondernemingen, meer dan 10.000 werknemers in 10 fabrieken in Japan en in 19 bedrijven in Europa, Azië en Noord-Amerika. 

PolyWorks DataLoop is een toepassing die gecentraliseerd gegevensbeheer voor PolyWorks Inspector-projecten mogelijk maakt en optimale bewerkingen implementeert voor het verwerken van de grote hoeveelheid gegevens.

De uitdaging

Om aan de strenge kwaliteitsnormen van autofabrikanten te voldoen, herhaalt Futaba Industrial prototyping en metingen als onderdeel van de voorbereiding van de productie. Ze meten de prototypeproducten en bevestigen dat de afwijkingen binnen de toleranties vallen tijdens het uitvoeren van verbeteringen en inspecties. 

Futaba Industrial gebruikte oorspronkelijk klok- en noniusschuifmaten voor metingen, die afhankelijk waren van handmatige bediening. Ingenieurs schreven meetresultaten over op papier, wat tot fouten kon leiden. Deze aanpak maakte het moeilijk om de efficiëntie van het werk te verbeteren en was afhankelijk van de ervaring van degene die de leiding had.

 

De oplossing

Om deze uitdaging op te lossen, besloot Futaba Industrial in 2001 om 3D-meetapparatuur te gaan gebruiken met de PolyWorks|Inspector™-software van InnovMetric, een Canadees bedrijf, om de efficiëntie van hun meetactiviteiten te verhogen. Futaba kende de software omdat deze door een aantal van haar klanten gebruikt werd. Futaba is daarna PolyWorks|Inspector blijven gebruiken. 

Futaba Industrial heeft recentelijk het gebruik van PolyWorks|Inspector met 3D-meetapparatuur uitgebreid. In het begin gebruikten ze alleen een meetapparaat in de Takahashi fabriek. Nu gebruiken ze PolyWorks|Inspector met contactloze 3D-meetapparatuur van drie verschillende producenten en met een CNC CMM in 10 fabrieken in Japan, inclusief de dochterondernemingen. 

Naarmate het gebruik van 3D-meetapparatuur toenam, ontstond er een nieuwe behoefte om de door het gecombineerde meet- en inspectieproces verkregen meetgegevens effectief te benutten, omdat ze waardevolle kennis en verificatieresultaten bevatten. Kohei Mizuno, die verantwoordelijk is voor de meetactiviteiten in de Takahashi-fabriek, legt uit: "We hebben PolyWorks|Inspector oorspronkelijk gebruikt om gegevens aan onze klanten te leveren, inclusief scans en inspectieresultaten. Daarna begonnen we te bedenken dat we de gegevens, voornamelijk de scans, ook konden gebruiken om de interne productie te verbeteren, zoals het afstellen van matrijzen. Om dat te implementeren, moesten we het voor elke fabriek mogelijk maken om de gegevens te gebruiken die op de lokale computers opgeslagen zijn en die op de meetapparatuur aangesloten zijn. In eerste instantie hebben we de benodigde Inspector-projecten naar een USB-stick of een server gekopieerd en hebben deze gedeeld. Dat was echter ingewikkeld omdat we iedere keer aan andere betrokkenen de locatie moesten vragen waar de bestanden naartoe gekopieerd moesten worden. En naarmate het aantal en de grootte van de bestanden toenam, werd het steeds moeilijker om ze te beheren." 

Om dit probleem op te lossen, heeft Futaba Industrial besloten om de PolyWorks|DataLoop™ -toepassing te installeren, dat het beheer van PolyWorks|Inspector-projecten in een gecentraliseerde database mogelijk maakt en een functie heeft om gegevensattributen te extraheren. Futaba heeft de PolyWorks|DataLoop digitale connectiviteitsoplossing in 2019 geïnstalleerd en heeft van het geïntegreerde gebruik van Inspector-projecten geprofiteerd, die de neiging hadden om overal verspreid te zijn door de toename in het gebruik van 3D-meetapparatuur.

Ondertiteling voor de foto 
Dhr. Kouhei Mizuno Manager, Quality Analysis Sect. 
Body Production Engineering Div. 
Productietechnisch centrum 
Takahashi Fabriek 
Futaba Industrial Co., Ltd.

Dankzij PolyWorks|DataLoop kunnen de Inspector-projecten niet alleen gebruikt worden door de productielocatie van elke fabriek waar de metingen uitgevoerd worden, maar ook door de afdeling procesontwerp en de managementafdeling, die daardoor toegang verkrijgen tot waardevolle kennis en gegevens. 

Daarnaast maakt het bedrijf het mogelijk om, via PolyWorks DataLoop, inspectieprojecten, die met de 3D-meetapparatuur gebruikt worden, tussen alle fabrieken te delen. 

De voordelen

Door het gebruik van PolyWorks|Inspector en 3D-meetapparatuur zijn de handmatige transcriptie van resultaten en de inherente fouten verdwenen, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert. Futaba Industrial schat dat het met PolyWorks|DataLoop 45% minder manuren aan meetoperaties besteed heeft, in vergelijking met de oorspronkelijke handmatige processen. 

Bovendien kunnen de technici van Futaba ter plaatse metingen uitvoeren zonder zich zorgen te hoeven maken over de verschillen tussen meetapparaten, omdat ze de PolyWorks|Inspector software met al hun apparaten gebruiken. Voor wat betreft gebruiksvriendelijkheid beoordeelt Kouhei Mizuno PolyWorks|Inspector als "buitengewoon geweldig," en konden ze het met een gerust hart installeren dankzij de uitstekende ondersteuning van het Japanse PolyWorks-team tijdens de ingebruiknameperiode.

Het bedrijf realiseerde zich ook hoe effectief de PolyWorks|Inspector kleurenkaarten waren tijdens het uitvoeren van metingen. Een kleurenkaart toont de afwijking tussen het CAD-model en het werkelijke object aan de hand van kleuren, waardoor afwijkingen van onderdelen eenvoudig in één oogopslag zichtbaar zijn. Mizuno legt uit: "We leveren de gegevens van de kleurenkaart aan onze klanten en gebruiken deze als bewijs om de nauwkeurigheid van onze onderdelen eenvoudig aan te tonen."

Tot slot heeft het delen van inspectieprojecten via PolyWorks|DataLoop een belangrijk effect op de meetkwaliteit. De projecten die door ingenieurs met geavanceerde kennis worden gecreëerd, kunnen nu in de hele onderneming gedeeld worden, waardoor Futaba Industrial een kwalitatief hoogwaardige metingen in alle fabrieken kan garanderen.

PolyWorks|Inspector kan afwijkingen tussen het CAD-model en het werkelijke object weergeven door middel van kleurkaarten, waardoor de kwaliteit van onderdelen visueel gemakkelijk weergegeven kan worden.

Implementatieplannen met PolyWorks

Futaba Industry gebruikt PolyWorks|Inspector en PolyWorks|DataLoop momenteel alleen in hun binnenlandse fabrieken. Maar het is van plan om het gebruik ervan uit te breiden naar meerdere overzeese faciliteiten om de operationele efficiëntie binnen de hele groep te vergroten. Wanneer de efficiëntie van de metingen met PolyWorks|Inspector en het gebruik van gegevensbeheer met PolyWorks|DataLoop wereldwijd gaat toenemen, verwacht Futaba dat de effectiviteit van hun toepassing zal verdubbelen. 

Het bedrijf overweegt ook om PolyWorks|PMI+Loop™ te installeren, dat een modelgebaseerde definitieoplossing (MBD/Model Based Definition) biedt voor CAD-platforms die hun PMI-toolset vergroot, om een volledig meetplan te definiëren dat voor een productinspectie benodigd is. Met PolyWorks|PMI+Loop direct in de CAD-software kan het ontwerpteam het meetplan verrijken met vereisten die gewoonlijk toegevoegd worden door het kwaliteitscontroleteam in de PolyWorks|Inspector-software. 

"De ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpproces creëren tijdens hun werk diverse tekeningen. Als een tekening herzien wordt, moet die herziening ook in alle bijbehorende documenten vermeld worden. We verwachten dat als alle bestanden die nodig zijn voor inspectie van het onderdeel, inclusief CAD-geometrie en meetplan, gecentraliseerd zijn, we in staat zullen zijn om inefficiënte bewerkingen te elimineren," legt Kouhei Mizuno uit.

Bedrijfsontwikkeling voor de toekomst

Futaba Industrial wil haar gegevens consequent gebruiken, onder andere in het ontwerpproces en voor de productie waarbij metingen centraal staan, door gebruik te maken van haar PolyWorks toepassing. Als producent van auto-onderdelen die een hoogwaardige controle en uitstekend management vereist, is het bedrijf van mening dat digitale transformatie (DX) een belangrijk element is voor het behalen van haar doelstelling.