InnovMetric lanceert PolyWorks® 2023

3D Metrology Digital Ecosystem for Manufacturing Organizations
IR 2023 News

InnovMetric veröffentlicht PolyWorks® 2023 Das digitale 3D-Messtechnik-Ökosystem für produzierende Unternehmen

Digitaal ecosysteem voor 3D-metrologie voor productieorganisaties Verlaagt de kosten van het 3D-meten door uw globale dimensionale beheerproces te verbeteren.

4/12/23

InnovMetric, het onafhankelijke softwareontwikkelingsbedrijf dat fabrikanten van elke omvang in staat stelt hun 3D-meetprocessen digitaal te transformeren, kondigt de lancering van PolyWorks 2023 aan. Deze nieuwe release breidt het universele 3D-metrologieplatform PolyWorks uit met een digitaal ecosysteem dat is geïntegreerd in de vier fasen van het globale dimensionale beheerproces van een productieorganisatie: productontwerp, procesontwerp, validatie en productie. 

Naast het optimaliseren van de prestaties van 3D-meetteams door universele platformverbeteringen, verlaagt PolyWorks 2023 op drie verschillende manieren de kosten van 3D-metingen:

 • PolyWorks biedt verbeterde digitale workflows voor Model-Based Definition (MBD) en Measurement System Analysis (MSA) die productieorganisaties helpen de hoeveelheid software binnen hun globale dimensionale beheerproces te minimaliseren. 
   
 • De PolyWorks-oplossing voor gegevensbeheer kan nu binnen 15 minuten in de cloud worden geïmplementeerd en worden gekoppeld aan een corporate identity-server. 
   
 • Tot slot integreert PolyWorks nieuwe tools voor root cause analysis in de oplossing voor gegevensbeheer die automatisch de factoren kunnen identificeren die de productiekwaliteit beïnvloeden.

"We hebben 10 jaar lang flink geïnvesteerd in digitale technologieën, waardoor we onze klanten nu kunnen helpen om meer gebruik te maken van 3D-meetgegevens en tegelijkertijd hun bedrijfskosten te verlagen. Wat is ons geheim? We verbinden de platforms van onze klanten, zoals CAD en PLM, PolyWorks en Microsoft-oplossingen, digitaal met elkaar. Daardoor kunnen wij nu gemakkelijk bedrijfsprocessen aanbieden waarvoor vroeger drie of vier verschillende programma's nodig waren, en in realtime reageren op problemen in de productielijn, terwijl onze beslissingen gebaseerd zijn op feitelijke 3D-meetgegevens. Bovendien kunnen onze klanten onze oplossing voor gegevensbeheer nu in minder dan 15 minuten implementeren, wat een belangrijke doorbraak is voor kleine en middelgrote ondernemingen", zegt Marc Soucy, president van InnovMetric. Hij sluit af met: "Voor productieorganisaties die nog steeds twijfelen aan de relevantie van hun digitale transformatie, is de vraag die zij zich moeten stellen niet langer waarom, maar wanneer."

Ontwerpfasen product en proces

De PolyWorks|Inspector™ oplossing helpt de marktintroductietijd te verkorten door 3D-dimensies in elke fase van het product- en procesontwerp te meten, te controleren en te analyseren. Met PolyWorks|Inspector 2023 kunnen specialisten in 3D-metingen meetsjablonen instellen en 3D-meettaken efficiënter uitvoeren. Ze kunnen:

 • grote meetreeksen sneller analyseren en bewerken door stappen te vinden met behulp van zoekopdrachten op trefwoorden, of door staptypen te navigeren, zoals fouten en waarschuwingen; 
   
 • de bronobjecten van een afhankelijk meetelement vervangen met behoud van alle gerelateerde objecten, gegevensuitlijningen en rapporten die vanuit het meetelement zijn gemaakt; 
   
 • met één klik curvegebaseerde meetelementen aanmaken op een polygonaal model van een gemeten stuk om een stuk sneller te inspecteren zonder CAD-gegevens.

Mixed reality-weergavetechnologieën bieden gelokaliseerde visuele begeleiding, meetfeedback en toegang tot inspectiefuncties, en dat allemaal handsfree – de operators hebben hun handen vrij. De mixed reality-app PolyWorks|AR™ 2023 biedt nieuwe krachtige tools om het laserscannen te begeleiden, inspectieresultaten te bekijken en samen te werken met collega's. Gebruikers kunnen nu:

 • het hologram van het venster van de 3D-scène van PolyWorks|Inspector binnen het gezichtsveld van de operator positioneren om de voortgang van het scannen te zien, extra scans uit te voeren in gebieden met een slechte gegevenskwaliteit en precies aangeven waar kenmerken moeten worden gescand; 
   
 • afwijkingen van meetelementen en kleurkaarten direct boven het gemeten stuk beoordelen; 
   
 • collega's bellen via Microsoft Teams om samen inspectieresultaten te bekijken en efficiënt productieproblemen te bespreken.

Met de PolyWorks|PMI+Loop™ oplossing voor Model-Based Definition kunnen productieorganisaties alle dimensionale controles beheren die zijn gedefinieerd door de ontwerp- en productieteams binnen hun eigen CAD-platform. Door dimensionale controles te koppelen aan CAD-geometrieën binnen CAD-software, kan PolyWorks|PMI+Loop deze controles automatisch bijwerken wanneer het CAD-model wordt gewijzigd en de digitale traceerbaarheid bieden die nodig is om de integratie van een wijziging in een CAD-ontwerp binnen een inspectieproject te versnellen. Met versie 2023 heeft InnovMetric de snelheid van zijn MBD-oplossing exponentieel verbeterd en de grootte van CAD-bestanden aanzienlijk verminderd. PolyWorks|PMI+Loop is beschikbaar voor de CAD-platformen Siemens NX, PTC Creo en DS SolidWorks.

Validatiefase

Gereedschappen voor meetsysteemanalyse zijn essentieel om de capaciteit van 3D-meetprocessen te garanderen voorafgaand aan het certificeren van productietools. Sinds versie 2021 kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit PolyWorks|Inspector een herhaalbaarheidsonderzoek (gauge R&R) starten, begeleid worden bij het vastleggen van de vereiste taster-, scan- of metergegevens, en de resultaten bekijken in een updatebare Excel-spreadsheet die gekoppeld is aan het inspectieproject. Met PolyWorks 2023 heeft InnovMetric de snelheid van gegevensoverdracht naar Excel verbeterd, terwijl eerdere beperkingen met betrekking tot het aantal dimensionale controles, iteraties, gemeten stukken en operators zijn weggenomen.

Productiefase

PolyWorks 2023 biedt belangrijke vooruitgang om gegevens van productielijnen te beheren en productieproblemen sneller op te lossen:

 • klanten kunnen nu tot één miljoen stukken die van een productielijn afkomstig zijn, binnen één inspectieproject opslaan;
 • operators kunnen de dimensionale trends van de productie in één oogopslag volgen door honderden grafieken tegelijk weer te geven in de webinterface van PolyWorks|DataLoop™; 
   
 • gebruikers van PolyWorks|DataLoop kunnen nu automatisch de root causes van problemen vinden door statistische associatieanalyses uit te voeren, de factoren te identificeren die de productiekwaliteit beïnvloeden en de resultaten te bekijken die in begrijpelijke taal met duidelijke grafische hulpmiddelen worden gepresenteerd.

Gegevensbeheer

De PolyWorks|DataLoop-oplossing voor gegevensbeheer slaat 3D-meetgegevens op centrale servers op en verbindt digitaal iedereen die informatie over 3D-meetgegevens vastleggen of er toegang toe nodig hebben. Met versie 2023 heeft InnovMetric de uitrol van PolyWorks|DataLoop vereenvoudigd:

 • InnovMetric biedt nu sjablonen om de oplossing voor gegevensbeheer in minder dan 15 minuten te installeren, te configureren en te starten op de cloudinfrastructuur Microsoft Azure of Amazon AWS; 
   
 • PolyWorks|DataLoop ondersteunt nu Azure AD en het SAML 2.0-authenticatieprotocol om verbinding te maken met corporate identity-servers.

Over InnovMetric

InnovMetric is een onafhankelijk softwareontwikkelingsbedrijf dat fabrikanten van elke omvang in staat stelt om hun 3D-meetprocessen digitaal te transformeren. InnovMetric bracht een revolutie teweeg in 3D-metrologie met de introductie van op puntenwolken gebaseerde dimensionale inspectie in 2000 en het concept van een universeel softwareplatform voor 3D-metrologie in 2006. Vandaag de dag, met meer dan 18.700 klanten in 99 landen en 's werelds grootste industriële fabrikanten die de PolyWorks®-oplossingen hebben aangenomen als hun standaard softwareplatform voor 3D-metrologie, richt InnovMetric zich op het creëren van digitale technologieën voor gegevens- en procesbeheer van de volgende generatie. InnovMetric, met het hoofdkantoor in Quebec City, Canada, is een multinationale organisatie met 500 medewerkers die zich toelegt op het centraal stellen van 3D-meetgegevens in de productieprocessen van ondernemingen.