3D dimensionale analyse en kwaliteitscontrole

Toen productieorganisaties in de jaren '60 coördinatenmeetmachines in hun processen integreerden, was hun belangrijkste doel om gefabriceerde producten te inspecteren om er zeker van te zijn dat de belangrijkste afmetingen binnen hun specificaties vielen. Dertig jaar later kwamen scantechnologieën voor puntenwolken op, die het mogelijk maakten om snel gereedschappen, prototypen van stukken en proefassemblages te digitaliseren en te analyseren om de marktintroductietijd te verkorten tijdens de ontwikkeling van een nieuw product. Nu we met succes de workflows voor dimensionale analyse en kwaliteitscontrole hebben geïntegreerd in één oplossing, kunt u een gemeenschappelijk 3D-meetplatform inzetten voor de gehele levenscyclus van uw productontwikkeling en productie.

Whitepaper

Betrouwbare 3D-metingen verzamelen De slimme benadering van 3D-metrologie

Door een MSA (Measurement System Analysis, analyse van het meetsysteem) uit te voeren, kunt u de componenten van variatie in uw meetproces identificeren en corrigerende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat deze niet meer dan 30% van de gemeten afwijkingen uitmaken.

Meer informatie

 

Artikel

De belangrijkste vooruitgang in grootschalige 3D-metrologie sinds de lasertracker

De opkomende mixed-reality-technologie verandert de metrologie op grote schaal door de voordelen van lasertrackers te optimaliseren en dezelfde voordelen te bieden als projectoren en afstandsbedieningen, maar verder te gaan dan beperkingen van deze apparatuur. Tot de formidabele nieuwe mogelijkheden van de slimme bril in combinatie met krachtige 3D-meetsoftware behoren geleidingsgrafieken en meetinstructies die op het te meten stuk worden gesuperponeerd, zodat operators altijd de juiste kenmerken meten en in realtime meetfeedback krijgen.

Meer informatie

 

Artikel

Uw 3D-meetactiviteiten samenbrengen met een universeel softwareplatform

Tegenwoordig hebben productiebedrijven geavanceerde 3D-meetlabs met draagbare en CNC CMM's, laserscanners, lasertrackers en digitale meters, waarbij elk merk hardware zijn eigen softwareoplossingen gebruikt. Als u op meerdere softwareprogramma's vertrouwt, moet u meerdere workflows beheersen, wat de prestaties van 3D-meetteams belemmert. Door deze software te vervangen door een universeel softwareplatform worden de problemen van meetteams aangepakt en wordt de operationele efficiëntie van 3D-metrologie aanzienlijk verhoogd.

Meer informatie