InnovMetric lanceert PolyWorks® 2024

Stelt fabrikanten in staat het gebruik van 3D-meetgegevens op te schalen door de bedrijfskosten te verlagen

InnovMetric lanceert PolyWorks® 2024

 

Stelt fabrikanten in staat het gebruik van 3D-meetgegevens op te schalen door de bedrijfskosten te verlagen

4/30/24

InnovMetric, de onafhankelijke softwareontwikkelaar, die producenten, ongeacht hun omvang, in staat stelt om hun 3D-meetprocessen digitaal te transformeren, kondigt de lancering van PolyWorks 2024 aan. Deze bedrijfstoepassing creëert een digitale draad die de kosten verlaagt voor het opschalen van het gebruik van 3D-meetgegevens, door een universeel 3D-meetplatform te gebruiken en die in real-time 3D-meetgegevens aan engineering- en productieteams levert. Het digitale ecosysteem van PolyWorks versnelt het ontwerpen, ontwikkelen en valideren van producten en productieprocessen. Het controleert ook de kwaliteit van afzonderlijke onderdelen en geassembleerde producten, en helpt productieproblemen op te lossen zodra deze zich voordoen.  

Deze nieuwe PolyWorks-release creëert een aanzienlijke verlaging van de kosten voor het leren en gebruiken van 3D-metrologiesoftware, het beheren van grote gegevensbestanden met puntenwolkgegevensbestanden en het benutten van 3D-meetgegevens in rapportage- en analysetoepassingen van derden: 

 • De gebruikersinterfaces van het universele PolyWorks 3D-meetplatform zijn opnieuw ontworpen zodat gebruikers inspectietaken kunnen uitvoeren en intuïtief nieuwe tools kunnen ontdekken, directer toegang hebben tot veelgebruikte tools en snel de functionaliteiten kunnen vinden die van toepassing zijn op geselecteerde objecten. Met PolyWorks 2024 kunnen nieuwe gebruikers de basisworkflows eenvoudiger leren en beheersen, terwijl ervaren gebruikers hun vaardigheden kunnen verbeteren door snel nieuwe tools te ontdekken. 
 • PolyWorks 2024 kan enorme hoeveelheden 3D-meetgegevens efficiënt beheren door gebruik te maken van cloud-opslag, wat kostenbesparend is en voordelen geeft zoals onmiddellijke uitbreiding van de opslagruimte en replicatie van gegevensbestanden in meerdere datacenters. 
 • PolyWorks heeft nu plug-ins die het gegevensbeheersysteem op de Excel en Power BI rapportage- en analyseoplossingen van Microsoft aansluiten. Productiebedrijven zullen waarderen hoe makkelijk het is om slimme 3D-inspectiegegevens snel toe te voegen aan hun favoriete rapportagetool, in plaats van tegen hoge kosten hun interne experts in een oplossing van derden te moeten trainen. 
   

"Wanneer we worden geconfronteerd met een vereiste van een klant, staan we soms voor het dilemma om onze eigen oplossing te ontwikkelen, of gebruik te maken van een bestaande oplossing van derden. Het is altijd verleidelijk om een nieuwe oplossing te coderen om het intellectueel eigendom ervan te bezitten. Voor eindgebruikers kan een nieuwe oplossing, waarop klanten niet zijn voorbereid, echter een stijging van hun bedrijfs- en onderhoudskosten tot gevolg hebben," zegt Marc Soucy, voorzitter van InnovMetric.

Hij voegde eraan toe: "Omdat het verlagen van de bedrijfskosten van onze klanten een belangrijk onderdeel van onze strategie is, geven we er over het algemeen de voorkeur aan om ons digitale ecosysteem aan bestaande tools te koppelen. Deze aanpak vereenvoudigt de implementatie van onze oplossingen en maximaliseert de tools waarmee klanten vertrouwd zijn. We zijn er trots op dat we een open digitaal ecosysteem kunnen bieden dat de rijke 3D-meetgegevens op een efficiënte en kosteneffectieve wijze naar het hart van productieprocessen brengt." 

Universele platformverbeteringen  

De PolyWorks|Inspector™-oplossing helpt de marktintroductietijd te verkorten door 3D-dimensies in elke fase van het productieproces te meten, te controleren en te analyseren. Met versie 2024 zorgt InnovMetric voor een grote toename in efficiëntie dankzij de opnieuw ontworpen gebruikersinterfaces. Gebruikers kunnen nu: 

 • Voer inspectietaken intuïtief uit en ontdek nieuwe tools dankzij een nieuw lintmenu en een verbeterde organisatie van de  interface-widgets die een  meer logische workflow biedt. 
 • Directer toegang tot vaak gebruikte tools,  waardoor het aantal muisklikken en bewegingen wordt verminderd.  
 • Vind snel de functionaliteiten  die van toepassing zijn op geselecteerde objecten door een contextueel tabblad of een vereenvoudigd contextueel menu te openen. 

PolyWorks|Inspector 2024 heeft ook nieuwe hoogwaardige tools en workflows: 

 • Oppervlakte referentie toepassen voor een datumuitrichting
 • Contextuele controleweergaven om oppervlakteafwijkingen in meerdere uitlijningen te analyseren en dimensionale controles in meerdere coördinatensystemen te inspecteren 
 • CAD-loze inspectieworkflows op CNC CMM's 

Karakteristieke augmentors in 3D-meetplannen  

Met de PolyWorks|PMI+Loop™ voor een Model-Based Definition-toepassing kunnen productieorganisaties alle dimensionale controles beheren die gedefinieerd zijn door de ontwerp- en productieteams binnen hun eigen CAD-platform. Met versie 2024 kunnen gebruikers gespecialiseerde aanvullende informatie aan kenmerken toevoegen, zoals cruciale classificaties, vereisten voor kwaliteitsplannen en revisienummers.  Eenmaal gedefinieerd binnen hun CAD-platform, kunnen karakteristieke augmentors vervolgens worden gebruikt door downstream toepassingen, zoals PolyWorks|Inspector. 

Alle voordelen van cloud-opslag en verbeterd beveiligingsbeleid  

De PolyWorks|DataLoop™-toepassing voor gegevensbeheer bewaart 3D-meetgegevens op centrale servers en koppelt iedereen digitaal aan elkaar die informatie over 3D-meetgegevens moeten vastleggen of  toegang  nodig hebben tot 3D- meetgegevens. Versie 2024 maakt nu volledig gebruik van alle voordelen van cloud-opslag. Productie-organisaties kunnen:  

 • Een bijzonder schaalbare infrastructuur opzetten die zich onmiddellijk aan de opslagbehoeften aanpast 
 • Gegevensbestanden automatisch repliceren in meerdere datacenters om de betrouwbaarheid te garanderen 
 • Een kosteneffectieve opslagtoepassing implementeren zonder compromissen 

Met een beveiligingsbeleid kunnen productieorganisaties bepalen wie toegang heeft tot gegevens en wat ermee gedaan mag worden. Versie 2024 stelt gebruikers van PolyWorks|DataLoop in staat om: 

 • Een goed beleid voor gegevenstoegang te implementeren, door afzonderlijke opslagruimten aan verschillende afdelingen, bedrijfsonderdelen of externe leveranciers toe te wijzen 
 •  Een efficiënt beveiligingsbeleid te definiëren, door nieuw beleid te creëren op basis van bestaand beleid en dit te verrijken met specifieke toestemmingen 

Webgebaseerde weergaven van de 3D-meetdatabase uitbreiden  

 Het webinterface van PolyWorks|DataLoop stelt gebruikers in staat om3D-meetresultaten  te bekijken in een standaard webbrowser via een uitgebreide set standaard en speciale widgets. Met versie 2024 kunnen gebruikers nu: 

 • De 3D-meetresultaten van één of meerdere stukken horizontaal weergeven  
 • Een onbeperkt aantal widgets in een dashboard creëren 
 • De uitgebreide wiskundige en grafische functies van Excel gebruiken  

Digitale koppelingen naar bedrijfstakspecifieke rapportage- en analysetoepassingen  

PolyWorks|ReportLoop™ is een digitale toepassing voor interoperabiliteit die inspectiegegevens in Microsoft Excel integreert voor rapportage en geavanceerde analyse. Versie 2024 stelt productieorganisaties nu in staat om hun PolyWorks|DataLoop-server aan Excel te koppelen. Gebruikers hebben toegang tot een zoekmachine om snel gegevensbronnen te vinden, plus gebruiksvriendelijke tools om slimme 3D-inspectiegegevens aan hun spreadsheets toe te voegen. De cellen van een Excel-spreadsheet blijven dynamisch gekoppeld aan de gegevens  die ze bevatten door middel van formules. 

Versie 2024 markeert ook het debuut van een nieuwe PolyWorks|ReportLoop voor de Power BI-toepassing. Met de Power BI-connector van PolyWorks kunt u gegevens ophalen van een PolyWorks|DataLoop-server en de query-editor gebruiken om de geïmporteerde gegevens te verwerken en deze weer te geven met behulp van de krachtige visualisatietools van Power BI. 

Over InnovMetric   

InnovMetric is een onafhankelijk softwareontwikkelingsbedrijf dat fabrikanten van elke omvang in staat stelt om hun 3D-meetprocessen digitaal te transformeren. InnovMetric bestaat nu al 30 jaar en bracht in 2000 een revolutie teweeg in 3D-metrologie met de introductie van een op puntenwolken gebaseerde dimensionale inspectie en in 2006 met het concept van een universeel softwareplatform voor 3D-metrologie. InnovMetric heeft meer dan 20.400 klanten in 100 landen en werkt met 's werelds grootste industriële fabrikanten, die de PolyWorks®-oplossingen als hun standaard softwareplatform voor 3D-metrologie hebben geadopteerd. Het richt zich daarbij op het creëren van digitale technologieën voor gegevens- en procesbeheer van de volgende generatie. InnovMetric, met haar hoofdkantoor in Quebec City, Canada, is een multinationale organisatie met 550 medewerkers die zich toelegt op het centraal stellen van 3D-meetgegevens in de productieprocessen van ondernemingen.