Besluitvormers op de hoogte houden door middel van digitale transformatie

Besluitvormers op de hoogte houden door middel van digitale transformatie

 

5/30/23

Oorspronkelijke publicatie in het Frans: “Grande entrevue – Marc Soucy, PDG d’InnovMetric” door Jean-Philippe Décarie, LA PRESSE (hyperlink https://www.lapresse.ca/affaires/2023-05-30/grande-entrevue-marc-soucy-pdg-d-innovmetric/boucler-la-boucle-de-la-transformation-numerique.php
 


Marc Soucy, President en CEO van InnovMetric
Foto, Édouard Plante-Fréchette, LA PRESSE

(Quebec City) Het softwareontwikkelingsbedrijf InnovMetric heeft in de loop der jaren naam gemaakt als één van de toonaangevende bedrijven wereldwijd op het gebied van 3D-metingen. Haar digitale toepassingen worden door de 100 grootste fabrikanten ter wereld gebruikt en het bedrijf heeft meer dan 20.000 klanten in alle bedrijfstakken. De President en CEO, Marc Soucy, vertelt ons hoe zijn innovatie PolyWorks|DataLoop™ bedrijven in staat stelt om hun digitale transformatie uit te voeren.

InnovMetric, een bedrijf uit Quebec, werd opgericht in 1994, en begon aan het begin van de jaren 2000 hard te groeien toen autofabrikant Toyota de eerste grote fabrikant werd die massaal gebruik ging maken van de 3D-meetoplossingen van Innovmetric om verschillende onderdelen van zijn auto's te testen.

"We groeiden met de markt mee," legt Marc Soucy uit. "We hebben de 3D-modelleringssoftware PolyWorks® gecreëerd, dat als eerste door Toyota gebruikt werd. We hebben ze destijds 150 licenties verkocht en ze hebben er nu meer dan 1.000. Toyota blijft onze grootste klant.”

Andere autofabrikanten gingen de 3D-meetsoftware echter ook al snel gebruiken. Alle autofabrikanten over de hele wereld gebruiken tegenwoordig het PolyWorks-platform om de afmetingen van hun onderdelen te testen door middel van 3D-metingen.

"Onze software wordt gebruikt in alle productiefasen, van prototyping en engineering tot productontwikkeling en zelfs op de fabrieksvloer. 3D-metingen worden uitgevoerd tot aan de eindinspectie van het product," voegt de President en CEO toe.

InnovMetric heeft ondertussen meer dan 40.000 PolyWorks softwarelicenties verkocht aan fabrikanten die heel veel verschillende producten maken, zoals auto's, vliegtuigen, elektrische huishoudelijke apparaten, computers, telefoons, turbines, windturbines, accu's voor elektrische voertuigen en nog veel meer.

"De acht grootste autofabrikanten ter wereld gebruiken gezamenlijk 4.500 van onze softwarelicenties. Alle grote spelers in de luchtvaartindustrie - Boeing, Airbus, Bombardier, Embraer, Pratt & Whitney, Bell Helicopter - gebruiken onze digitale tools," vat Marc Soucy samen.

Het hoofdkantoor van InnovMetric, waar 250 mensen werken, bevindt zich in Quebec City, maar het bedrijf heeft nog een ander softwareontwikkelingscentrum in Puebla, Mexico, dankzij een overname in 2018.

 

Ons belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum bevindt zich in Quebec City, met onze 110 specialisten, en er werken er nog eens 75 in Mexico. In totaal heeft InnovMetric momenteel 550 medewerkers in 17 landen."

Marc Soucy

 

Het bedrijf heeft recentelijk een nieuw technisch ondersteuningscentrum in Polen geopend, na er al één in Tsjechië geopend te hebben. Overal waar er veel productiebedrijven zijn, is InnovMetric aanwezig om haar klanten te ondersteunen.

"In Tsjechië hebben we meer dan 700 klanten en nog eens 400 in Polen. We moeten hen in hun eigen taal kunnen ondersteunen, met name om verschillende software-upgrades uit te kunnen voeren. We zijn continu aan het ontwikkelen," verduidelijkt de President en CEO.

Iedereen op de hoogte.

In de afgelopen vijf jaar heeft InnovMetric een nieuwe tool ontwikkeld, PolyWorks|DataLoop™, waarmee bedrijven de digitale transformatie van hun 3D-meetprocessen kunnen uitvoeren.

"We hebben deze nieuwe tool ontwikkeld op verzoek van GE Appliances, een gigant op het gebied van huishoudelijke apparaten. Net als de meeste productiebedrijven had GEA veel apparaten om 3D-metingen uit te voeren, maar de informatie die door elk apparaat werd gegenereerd, werd op een harde schijf verzameld en gedeeld met behulp van USB-sticks.

Het heeft ons vier jaar gekost om software te ontwikkelen waarmee de informatie die door de verschillende meetapparaten en het inspectieproces wordt gegenereerd, vrij toegankelijk is. Alle afdelingen en besluitvormers hebben toegang tot de gegevens in realtime: ze hoeven niet langer te wachten tot de gegevens naar hen worden doorgestuurd. Dat is een enorme productiviteitswinst voor bedrijven," benadrukt Marc Soucy. Daarnaast kunnen klanten met een plugin voor Excel rechtstreeks informatie uit de database met inspectieprojecten halen, waardoor het eenvoudig wordt om resultaten in hun standaard rapportageformaat in het hele bedrijf te delen.

Alle productiebedrijven moeten diverse digitale toepassingen gebruiken en PolyWorks|DataLoop laat deze software met elkaar communiceren. Een Japanse gebruiker van deze nieuwe tool schat dat het de meettijd met 45% heeft gereduceerd en tegelijkertijd haar processen verbeterd heeft, waardoor het personeel beter ingezet kan worden en de inspectieprestaties en -kwaliteit verbeterd zijn.

Tot nu toe hebben 150 klanten meerdere licenties van deze nieuwe digitale tool aangeschaft en het bedrijf verwacht een groeiende belangstelling van fabrikanten voor de software. GM, Honda, Bombardier, Embraer en Volkswagen zijn een aantal bedrijven die besloten hebben dat ze dit instrument nodig hebben.

"Ik kom net terug van een bijeenkomst op de GE Appliances' Digital Summit en ze waren heel erg enthousiast over deze innovatie. Deze nieuwe software zal ons de komende jaren extra groei opleveren," zegt Marc Soucy.

Ondertussen groeit het succes van de 3D-meetsoftware PolyWorks|Inspector™, zoals blijkt uit de aankoop door 1.500 nieuwe klanten in het afgelopen jaar.

InnovMetric verkoopt rechtstreeks aan grote fabrikanten, maar rekent ook hun eerste- en tweedelijnsleveranciers tot haar klanten. Hun onderdelen moeten voldoen aan de specificaties van de hoofdfabrikant.

"Steeds meer KMO's met 50 tot 100 werknemers gebruiken onze tools omdat we hen in staat stellen hun productiviteit te verhogen. We verkopen misschien maar één licentie per bedrijf, maar dat kan voor hen een wereld van verschil maken.

Digitale transformatie is belangrijk, maar veel bedrijven zijn er nog steeds bang voor. Ze zien het gewoon als te groot. Ze kunnen niet alles van de ene op de andere dag veranderen - in plaats daarvan moeten ze stap voor stap doorgaan en nieuwe technologieën in toenemende mate integreren," zegt Marc Soucy uit ervaring.